Vanalles Gorinchem


Stadhuisplein 1 4205 AZ Gorinchem
0344-626236 Klik om te bellen

Over Vanalles Gorinchem

Bent u een startende ondernemer? Of denkt u dat het ondernemerschap iets voor u is, maar hebt u nog geen concrete plannen? Of hebt u al een bedrijf, maar wilt u graag hulp en advies om het beter te laten lopen? Vanalles Tiel staat u graag met raad én daad bij!

Vanalles Tiel heeft een onafhankelijk netwerk op het gebied van advies, coaching, begeleiding en ondersteuning voor (startende) ondernemers in het MKB.

Bij Vanalles Tiel werken alleen adviseurs die ook ondernemer zijn en vanuit eigen ervaring kunnen meepraten en –denken. Wij combineren onze kennis van het ondernemerschap met onze ervaring in het begeleiden van mensen bij de (door)start van hun bedrijf.
Individuele adviesgesprekken met uw eigen bedrijfsadviseur vormen de basis van het begeleidingstraject. Deze gesprekken lopen van concreet advies en uitleg tot coaching van de voortgang.
Ook als uw bedrijf eenmaal stáát blijven wij graag uw partner, bijvoorbeeld door u de administratieve rompslomp uit handen te nemen en/of u te adviseren op het gebied van financiën en belastingen.
Begeleiding van starters
Als ondernemer hebt u een visie. Misschien hebt u ideeën over het opzetten van een bedrijf of van een franchiseformule. Maar wat u ook van plan bent, u hebt met heel wat vragen en keuzes te maken, op juridisch, bedrijfseconomisch, financieel en marketingtechnisch vlak. Wat u daarbij nodig hebt, is een ter zake kundige partner, die u begeleidt bij uw bedrijfsprocessen.
Goede begeleiding is maatwerk. Startende ondernemers hebben duidelijk andere behoeften dan gevestigde ondernemers. Vanalles Tiel is gespecialiseerd in de begeleiding van starters.
Het traject
De adviseurs van Vanalles Tiel zijn zelf ook ondernemer. Daarom kunnen ze beter met u meedenken dan wie ook. Met behulp van hun adviezen en enthousiaste begeleiding onderzoekt u stapsgewijs uw bedrijfsidee om het tenslotte te realiseren en uw droom waar te maken. Het maken van een ondernemingsplan is daarbij een belangrijk onderdeel.
Individuele adviesgesprekken met uw eigen bedrijfsadviseur zijn de basis van het traject. Deze gesprekken lopen van concreet advies en uitleg tot coaching van de voortgang. U kunt ook tussentijds per e-mail of telefoon contact hebben met uw adviseur.
Wat hebben wij u te bieden?
Onze naam zegt het al: van alles.
Zo geven we persoonlijke, intensieve
begeleiding bij:
►het schrijven van een ondernemingsplan
►het afsluiten van een (starters)krediet
►het opzetten van de eigen onderneming
►het invullen van de vele (aanvraag)
formulieren
►het aangeven van omzet- en
inkomstenbelasting
►het maken van jaarstukken
►het inrichten van de administratie
►en véél meer

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en bekijk uw mogelijkheden!
Hebt u een uitkering? Ook dan bestaan er voor u allerlei kansen om als ondernemer aan de slag te gaan. Verderop leest u hier meer over.
Starten vanuit een uitkering
Mensen die vanuit werkloosheid of een arbeidshandicap weer toe zijn aan een nieuwe invulling van hun toekomst, kiezen soms voor de mogelijkheid een eigen bedrijf te beginnen. In veel gevallen is dat een heel goede optie, omdat juist een door uzelf opgezet eigen bedrijf goed kan aansluiten bij uw kwaliteiten en mogelijkheden. U kunt vanuit verschillende uitkeringssituaties begeleiding krijgen bij de start van een bedrijf, bijvoorbeeld vanuit de WWB, de WW of de WAO.
IRO
Als u een werkloosheidsuitkering of een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt, kunt u in aanmerking komen voor een Individuele Reïntegratie Overeenkomst (IRO).

De IRO-regeling is specifiek bedoeld voor mensen met een:WAO-uitkeringWAZ of Wajong-uitkering WW-uitkering De IRO is een overeenkomst tussen u en het UWV. Met een IRO kunt u zelf invulling geven aan uw reïntegratietraject. U kunt zelf kiezen welke organisatie(s) u daarbij wilt inschakelen.
Juist voor mensen die voor zichzelf willen beginnen (zelfstandigen, freelancers, eigen praktijken, bedrijven), is de voorbereiding met hulp van specialisten van groot belang. Vanalles Tiel heeft meer dan 10 jaar ervaring in reïntegratie naar een zelfstandige beroep en is u graag van dienst. Meer dan 150 mensen hebben al met succes hun IRO-traject met Vanalles Tiel afgerond!Aanvraag van de IROU vraagt een IRO aan via een formulier met bijbehorend trajectplan. De aanvraag moet bij het UWV worden ingediend, binnen 25 werkdagen nadat u het UWV hebt meegedeeld dat u voor een IRO in aanmerking wilt komen. Wij helpen u graag met het invullen en opstellen van het plan.

Starten/doorstarten vanuit de WWB
Vanalles Tiel heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het begeleiden van zowel startende als gevestigde ondernemers, die al dan niet in financiële problemen verkeren.Als u vanuit de WWB start of doorstart, hebt u geen recht op een IRO maar kunt u gebruik maken van de subsidieregeling “Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ)”. Starten De subsidieregeling houdt voor starters het volgende in: U ontvangt begeleiding in het schrijven van een ondernemingsplan. Als dit plan uitvoerbaar is, ontvangt u een starterskapitaal in de vorm van een lening. Dit kapitaal bedraagt maximaal € 31.113,00 Bovendien kunt u in aanmerking komen voor een periodieke uitkering voor het levensonderhoud en begeleiding in het uitvoeren van het ondernemingsplan. Doorstarten Ook als u een gevestigde ondernemer (in financiële problemen) bent, kunt u gebruik maken van deze subsidieregeling. De subsidieregeling houdt voor gevestigde ondernemers het volgende in: U ontvangt begeleiding in het schrijven of herschrijven van een ondernemingsplan. Als dit plan uitvoerbaar is, ontvangt u een bedrijfskapitaal in de vorm van een lening. Dit kapitaal bedraagt maximaal € 168.995,00 Vanalles Tiel werkt onder andere voor de gemeenten Tiel, West Maas en Waal, Buren, Zaltbommel, Culemborg, Neerijnen, Gorinchem en Geldermalsen.

Vanalles Gorinchem in het kort

Particulier / zakelijk

Particulier
Zakelijk

Diensten

Advisering
Boekhouding
Controle

Onze locatie

Vanalles Gorinchem


Stadhuisplein 1 4205 AZ Gorinchem
0344-626236 Klik om te bellen