Heb jij volledig zicht in je boekhouding?

Zicht in je administratie, ontzettend belangrijk. Weet jij wat jouw resultaat is van het afgelopen kwartaal? En je omzet tot heden? Niet? Zorg dat je op de hoogte bent van jouw cijfers. Cijfers geven namelijk hét vertrouwen voor morgen! Wacht niet op een jaarrapport wat je achteraf ontvangt, maar zorg dat je NU op de hoogte bent van de basis van jouw onderneming.

Dat kan door middel van een goede samenwerking tussen jou en jouw boekhoudkantoor. Kostbaar? Dat hoeft zeker niet! Vaak is het een druk op de knop om een informatief overzicht toe te sturen. Dat kan per maand of per kwartaal voor een goed informatief overzicht. Handig is om ook een resultaat te zien in totalen. Succes!

Tip: Wist je trouwens dat een jaarrekening niet verplicht is voor kleine zelfstandigen? Dit is vaak niet bekend bij ondernemers en kan zorgen voor een grote kostenpost. Uit praktijk blijkt dat men niet eens waarde hecht aan een uitgebreide jaarrekening. Kies voor een winst- en verliesrekening om een totaalplaatje te krijgen van het jaar. Maar beter is nog om direct overzicht te hebben.

Wanneer wel een jaarrekening?
Een hypotheekverstrekker kan vragen naar een jaarrekening. Mocht dit het geval zijn, dan kan een uitgebreide jaarrekening ook achteraf samengesteld worden door jouw boekhouder.

Op December 14, 2016