Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over administratie

Minimal Salary Requirements for Dutch Directors

Minimal Salary Requirements for Dutch Directors A person that (in)directly holds shares in a Dutch company could qualify as a director and major shareholder (‘DMS’) and be bound to minimal salary requirements. This system is being referred to as customary salary scheme (gebruikelijk loon regeling). Under Dutch law more than one definition of DMS exists. For the customary salary ...

Lees meer >>

Op 30 oktober 2018

Het inrichten van jouw zakelijke administratie: zo doe je dat!

Ga je starten met je bedrijf? Je hebt een geweldig idee en wil het nu gaan uitvoeren. Dan zijn er een heleboel dingen die je zult gaan regelen. Allemaal heel leuk, maar je moet ook je administratie in gaan richten. Dat kan wel eens lastig zijn. Want hoe begin je nou?

Lees meer >>

Op 25 juli 2018

Bitcoins en zonnepanelen

BitcoinsBezit u als particulier bitcoins, dan dient u deze in uw aangifte inkomstenbelasting te verwerken als overige bezittingen. Voor de aangifte 2017 gaat het om de bitcoins die u op 1 januari 2017 had. Als u op 1 januari 2017 nog geen bitcoins had, dan hoeft u ze dus niet in uw aangifte 2017 te verwerken. Had u ze wel, dan gaat het om de waarde in het economische verkeer per 1 januari 2017. ...

Lees meer >>

Op 5 maart 2018

Winst of verlies

Voor een ondernemer is het belangrijk om te weten hoe zijn of haar onderneming ervoor staat. Hoe eerder je de cijfers weet, hoe beter je je onderneming kan sturen. Ik ging in gesprek met een nieuwe klant met een bestaande onderneming. De klant zat bij een conculega die naar toen bleek niet veel had uitgelegd van de administratie. Ik had deze klant gevraagd om een uitdraai van de administratie en ...

Lees meer >>

Op 25 augustus 2017

Heb jij volledig zicht in je boekhouding?

Zicht in je administratie, ontzettend belangrijk. Weet jij wat jouw resultaat is van het afgelopen kwartaal? En je omzet tot heden? Niet? Zorg dat je op de hoogte bent van jouw cijfers. Cijfers geven namelijk hét vertrouwen voor morgen! Wacht niet op een jaarrapport wat je achteraf ontvangt, maar zorg dat je NU op de hoogte bent van de basis van jouw onderneming.   Dat ...

Lees meer >>

Op 14 december 2016